;

17 September 2010

Aidilfitri 2010...






10 Mac 2010

Bdk2 kelas 4 Bijak buat eksperimen roket buatan...
Ni time kelas fizik, Pn Rosmawati...Yg berdiri sebelah kiri sekali tu...
Aku & Kak Ogy kebetulan ada kat kantin, jd kitorg pn tengok la dorg buat pelancaran...
Best!! Bdk2 ni memang hebat & kreatif... Tahniah!

Bdk2 pompuan kelas 4 Bijak ni pon nak jugak bergambar... 
Tak ketinggalan di belakang tu, sifu Fizik, En Mahadi...

Haa, ni la die aksi Daeng Habba yg sedang mengepam roket utk pelancaran tu...
Memang jadi la eksperimen ni, roketnye naik ke atas, tinggi betol...
Syabas!

Temasya Sukan Tahunan, 04.03.2010...

Punye la takde masa nak update blog...
Banyak btol event yg aku dh terlepas nak tulis kat sini...
Tp apepon, aku tetap upload jugak gmbr2 terkini utk tatapan semua...
Yg ni gmbr masa Temasya Sukan Tahunan 2010...
Kat atas tu Azie, Ima, Aku & Kak Wan... 
Guru umah Kuning yg bersemangat nak menang, cewahhhh... 
Tp at last dpt no 2 je... Jadi la tu...

Gambar ni bdk umah kuning ambik masa kitorang dok sebok touch up kemah umah... 
Tp sempat lg tu nak berposing senget tepi... Hehehe...
Pertandingan hias kemah pon kami dpt no 2... Haiiihhhh...
Orait la kan dr tak memang langsung...

Ecehhh... Yg ni kat tepi padang sek la ape lg...
Sebelum acara bermula kite bgambo dulu... Hobi kan...

Ni Amiliyana... 'Permataku Sayang' aku kat sek... 
Walaupon die umah merah tp tak kesah la sb die mentee aku...
Byk gak bdk ni memang acara tp nasib tak menyebelahi die utk dpt title olahragawati...
Takpe la ea, lain tahun cuba lagi...

Birthday Adzril Harris, 16.02.2010...

Sayang ibu...! Dah 2 thn die skrg ni ye...
Ibu sentiasa doakan anak2 ibu  berjaya dalam hidup...
Jadi insan yg berguna, dunia & akhirat... Amin...

 Penawar hati di kala duka...

Masam je muke anak2 bujang aku ni bile dipaksa bergmbr...
Dh mcm perang besar le pulak...
Aduhai...

Nice pic... Smile...
Actually, birthday Harris tahun ni sambut kat umah atok nenek die kat Teluk Intan...
Beli kek Black Forest Cheese kegemaran kami sekeluarga...
Walaupon makan kat umah je tp seme orang hepi...

10 Februari 2010

Permataku Sayang...

 
Ehemm... Ni la dia permata2 yg aku dapat masa pelancaran 'Program Permataku Sayang' Sabtu lepas (6/2/2010)... 2 lelaki & 2 perempuan... Dari kiri Shazmeer Reeza, Zulkifli, Aku, Azieriana & Amiliyana... Aku harap & berdoa mereka dpt membuktikan pencapaian yg terbaik utk setiap ujian & peperiksaan yg diadakan nanti... 'Don't worry dear, i will always be beside you'... Just do your BEST!!  


'If you love someone, you must accept everything about them, even their faults, or weaknesses'...  

Ayat yg sungguh bermakna, aku suka! Sebab tu la aku bagi 1st gift (8/2/2010) kat dorang set alat tulis yg aku masukkan dalam beg plastik ni...  

Nampak macam takde ape je kan tp ayat2 yg ada pada plastik tu cukup indah bagi mereka yg tau menilai... 

Pandai2 la awak semua jaga setiap pemberian cikgu tu ye...

'Where there is love, nothing else matters'

Aku sokong ayat kat atas... Tp mestilah berpada2...
 
Ihiks... Comei tak? Hehe... Dah takde keje, cari la keje2 yg bole meng'hepi'kan hati ni... My 2nd gift (9/2/2010) to my beloved 'mentee'... Tu nama dulunye la, skrg ni dah sedap dah gelaran utk dorang, 'permataku sayang'...

Hmm... Dlm plastik tu ada printed picture yg aku buat khas utk dorang... Siap ada love2 lg tu... Hehehe... Jiwang!

Yg hitam tu lak note book... Time assembly selalu aje tak mencatat ape yg cikgu2 ckp so dah ada buku ni, rajin2 la menulis ye...

Hope, U all happy to be my 'Permataku Sayang'... 



31 Januari 2010

Sampai Hati...


Haih... Sedihnye rase hati bila bukak FB arini... 
Ape yg aku nak luahkan kat sini pun aku tak tau la... Rase blur!
Yg pasti aku nak cakap, 'Just so tired of being me'... Arrrgggghhhhhhh...


27 Januari 2010

Aku Perlukan Kekuatan...


Ya Allahu Ya Aziz,
Aku hambamu yang lemah,
Hati ini memerlukan kekuatan,
Untuk menghadapi sisa-sisa hidup,
Yang sukar dibatasi,
Kerna kemodenan arus duniawi,
Yang semakin hapus kearah ukhrawi...

Ya Allahu Ya Malik,
Pohon ku di dunia ini,
Kuatkan semangat hambamu yang beriman,
Dalam mengatur langkah di dunia ini,
Agar mereka menjadi contoh,
Teladan kepada setiap insan,
Yang menghampiri kelalaian terhadapMu...

Ya Allahu Ya Qahhar,
Kuatkan hati setiap muslim didunia ini,
Teguhkanlah iman mereka,
Agar mereka terus menerus memujiMu,
Izinkan mereka mendapat hidayahMu,
Sebenar-benar hidayah...
Penuhilah hati para muslim,
Dengan limpahan hidayah mu yang agung,
Agar mereka dapat memujiMu Ya Allah...

Ya Allahu Ya Hafiz,
Peliharalah hati kami ini,
Agar tidak dilimpahi dengan maksiat,
Peliharalah hati kami dari segala noda dunia,
Limpahilah hati kami dengan iman,
Peliharalah kami dari kesesatan dunia,
Yang dipenuhi segala mara bahaya...

Ya Allahu Ya Mujib,
Kabulkanlah permintaan hambaMu ini,
Agar kami semua dilimpahi nur iman Mu,
Pimpinlah kami kejalan yang diredhaiMu...

Isikan hati kami dengan kebaikan agamaMu,
Lembutkan lidah kami untuk memujiMu,
Indahkanlah mata kami melihat ciptaanMu,
Maniskan mulut kami ketika menikmati rezekiMu,
Gagahkanlah kaki kami ketika berjalan untuk keredhaanMu,
Merdukanlah telinga kami ketika mendengar ayat-ayatMu,
Sinarilah kehidupan kami dengan nur iman Mu,
Bersihkan hati kami untuk menggapai redhaMu...

Berilah kekuatan untuk hambaMu ini,
Untuk meneruskan perjuangan ini,
Demi kemuliaan agamaMu Ya Allah...

Aku Adalah HambaMu...


25 Januari 2010

Ku Cari Damai Di Hati...




Mengapa kau tergamak sungguh
Memperdaya harapan ini
Tunas kasih yang aku semai
Racun berbisa yang kau sirami...

Beginikah balasan cinta
Manis kata di bibir saja
Lembut lidah mengukir janji
Segunung mimpi berkecai kini...

Sesalan tidak terucap
Bila kau berubah sikap
Ku sedar siapa diri ku
Kau buat tempat berteduh...

Semoga engkau bahagia
Di samping kekasih baru
Andainya engkau kecewa
Janganlah kau cari aku...

Biar saja aku sendiri
Yang mencari damai di hati
Air mata basah di pipi
Tak mungkin dapat membasuh luka...




~ Lirik yg cukup menyentuh perasaan... Aku tujukan lagu ni buat insan-insan yg telah banyak berkorban demi mempertahankan sebuah ikatan walaupun akhirnya terlerai jua... Namun, aku berdoa dan berharap agar kekuatan yg masih ada dapat meneruskan perjalanan hidup mereka demi anak-anak tercinta...
 

18 Januari 2010

New Fresh Life...



;;